«

»

Nieuwsbrief Glasvezel in het buitengebied Steenwijkerland

Heeft u ook langzaam internet en moet u het doen met het telefoondraadje? Dan raden wij u aan dit te lezen.

Want snel internet met Glasvezel is dichtbij!

 

Voor de huis- en werkadressen in het buitengebied van o.a. Steenwijkerland wordt mogelijk begin 2017 gestart met de aanleg van “Glasvezel” in het buitengebied van Steenwijkerland. Dit zijn de adressen die nu geen coax kabel hebben (en (traag) internet hebben en als er niets gebeurd ook houden.

Of er daadwerkelijk gestart wordt met de aanleg ligt aan U.

 

Als U het wilt dan kan er Glasvezel komen!

 

De Gemeente Steenwijkerland heeft in 2015 een aantal bijeenkomsten georganiseerd om u in te lichten over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Uit deze bijeenkomsten is de “Initiatiefgroep Breed Band Steenwijkerland” (BBSTWL) ontstaan. Dit zijn vertegenwoordigers uit uw eigen dorpen en kernen, die als ambassadeur optreden en als aanspreekpunt fungeren.

 

De Initiatiefgroep BBSTWL heeft zich aangesloten bij de Stichting BBNOW. Een burgerinitiatief die de buitengebieden van Kampen, Zwolle, Zwarte Waterland, Staphorst en Steenwijkerland vertegenwoordigen om de glasvezel aanleg in deze buitengebieden te realiseren. Het bestuur bestaat uit 1 vertegenwoordiger uit een van deze gemeenten. Door deze bundeling hebben zich bedrijven gemeld, die glasvezel willen aanleggen. En dat is goed nieuws!

 

Aanbod:

Stichting BBNOW heeft onlangs na presentaties van 3 aanbieders 1 partij gekozen voor de aanleg van glasvezel. Dit is CIF (http://www.cif-glasvezel.nl/ ) geworden.

Wat is hun aanbod?

–      Buitengebied toeslag € 9,95 (vastrecht) per maand

–      Iedereen krijgt een aanbod

–      Gemiddeld 4% dure aansluitingen. Deze adressen krijgen een maatwerk voorstel.

–      Minimaal 1 jaar abonnement afsluiten (glasvezel en internet abonnement)

–      De initiatiefgroep/glasvezel ambassadeurs en hun achterban helpen bij de vraagbundeling

 

Dus in principe krijgt u een glasvezel aansluiting voor € 9,95 per maand. Daarnaast moet u nog een abonnement afsluiten bij de internet providers voor internet, telefoon en tv. Dit zijn vooralsnog Cayway (www.caiway.nl ), Fiber (www.fiber.nl ) en Solcon (www.solcon.nl) .

Dit is onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

 

Wat is belangrijk?

Als 50% meedoet gaat de schop in de grond

Wanneer?

Na de zomer zal de vraagbundeling opgestart worden. Dan zal ook ieder adres een aanbod krijgen van CIF.

De Initiatiefgroep BBSTWL kan niet zonder u. Samen met u krijgen wij snel internet in het buitengebied van Steenwijkeland dat voor uw toekomst belangrijk gaat worden of misschien al is. Wij zullen samen met de Stichting BBNOW u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

U wilt toch ook snel Internet?

Namens de Initiatiefgroep Breed Band Steenwijkerland

Hannie van der Nat en Edwin Hoving

 

(informatie Glasvezel in Steenwijkerland mei 2016)

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hoeve beukers

  Goedemiddag,

  Wij zijn benieuwd of voor de Zomerdijk in wanneperveen ook een aanbod komt mbt snel internet. Wij zitten aan de Zomerdijk 20a met een slechte internetverbinding van 2 tot 4 Mbit per seconde en op ruim 4 kilometer van de kast van KPN in ZWARTSLUIS. Kunnen wij zelf wat betekenen voor deze straat of wordt dit al opgepakt? KPN doet uiteraard niets met uitzondering van 29,50 euro factureren voor een slechte prestatie. Voor ons als bedrijf is het een erg onpraktische situatie aan het worden. Ik heb steunpunt beukers van de provincie ook benaderd om te kijken of we krachten kunnen bundelen. Ik hoor graag van jullie!

  Met vriendelijke groet,

  Hoeve beukers
  Roy Stanneveld
  Zomerdijk 20
  7946lz wanneperveen
  0641875556

  1. G. Verbij

   Het is inderdaad droevig gesteld op Zomerdijk in Wanneperveen.
   Zit zelf op nr. 18 en met een verbinding die ge-capped is naar max 3 Mbit.Anders is de error correction zo ernstig dat je de wereld om je heen amper kunt benaderen.
   Schat in dat zeker 80 procent direct gebruik gaat maken van glasvezel zodra dit een mogelijkheid is.

 2. Marcel Suiker

  graag een coaxkabel aan de Wendeler Bentweg

 3. C. Elzenaar

  Zou top zijn als er in Zuidveen glasvezel komt. Want nu dagelijks problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>